Politiemannen in burger arresteren de bekende homo-activist Daniel Choi.
Volledig scherm
Politiemannen in burger arresteren de bekende homo-activist Daniel Choi. © reuters

Homo's aangevallen bij demonstratie in Moskou

Een homodemonstratie in de Russische hoofdstad Moskou is vandaag ontaard in geweld toen fanatieke christenen en rechtsextremisten de betogers te lijf gingen. De politie heeft tientallen mensen opgepakt, onder wie enkele homorechtenactivisten.

De autoriteiten hadden geen toestemming gegeven voor de betoging. Ze verwezen naar de rechten van het kind. Kinderen zouden getraumatiseerd kunnen raken door de aanblik van homoseksuelen, aldus het stadsbestuur.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens legde Rusland vorig jaar een boete op omdat het de rechten van homo's heeft geschonden door een reeks homoparades te verbieden. Dat gebeurde omdat de bijeenkomsten gewelddadige reacties zouden kunnen oproepen in het homofobe Rusland.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”