Volledig scherm
© afp

Homohuwelijk al in 13 Amerikaanse staten legaal

In steeds meer Amerikaanse staten wordt het homohuwelijk wettelijk toegestaan. Vanaf donderdag is het ook voor homoseksuele echtparen in Minnesota  en Rhode Island mogelijk in het huwelijk te treden. Het eerste huwelijk staat voor 0.01 uur op de rol.

Het homohuwelijk is daarmee in 13 Amerikaanse staten gelegaliseerd, zo'n 30 procent van de Amerikaanse bevolking, schat de homorechtengroep Freedom to Marry.

Tientallen echtparen bereidden zich woensdag al voor om even na middernacht in het huwelijk te treden. 'Dit voelt als een historische dag, ik vind het een eer om hier deel van uit te maken', zei Tim Roberts, van de rechtbank in Minnesota. De staat verwacht zo'n 5000 echtparen te trouwen in het eerste jaar.
 

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.