Hond zwemt ruim 200 kilometer in zee voor hij wordt gered

videoEen dappere hond heeft in de Golf van Thailand vermoedelijk tientallen kilometers gezwommen voordat hij gered kon worden door werknemers van een boorplatform. 

Medewerkers van het platform zagen afgelopen vrijdag de kop van de hond boven de golven uitkomen terwijl het door de zee zwom. Vitisak Payalaw, een van de mannen op het platform, schreef op Facebook: ,,Het weer was rustig en het water dus ook. Als de golven iets groter waren geweest, hadden we de hond niet kunnen zien.”

De hond klom op de grote metalen buizen van het boorplatform. ,,Hij was erg rustig en blafte of gromde niet”, schrijft Payalaw. ,,We probeerden de hond te redden en tilden hem met een touw om zijn lijf het platform op.” De hond was uitgeput van zijn lange zwemtocht en had veel vocht verloren. Hij kreeg water en voedsel voorgeschoteld en knapte al snel op.

Twee nachten sliep hij op het boorplatform voordat hij op een olietanker werd gezet die hem aan wal zette in het zuiden van Thailand. De hond werd door de dierenarts nagekeken en bleek helemaal gezond.

Volledig scherm
De hond ligt uitgeput en uitgedroogd op het boorplatform bij te komen. © Vitisak Payalaw

Van vissersboot gesprongen

Waar de hond precies vandaan kwam en of hij het hele stuk echt gezwommen heeft is niet duidelijk. ,,De hond kan van een vissersboot gevallen of gesprongen zijn,” denkt Payalaw. Het team op het boorplatform wordt geloofd om zijn heldendaad. Nadat het verhaal werd gedeeld op Facebook kreeg Payalaw donaties aangeboden om de hond te onderhouden, maar hij heeft aangegeven geen donaties te accepteren. Een van de medewerkers van het platform heeft al aangegeven dat hij de hond graag zou adopteren als blijkt dat de bruine viervoeter geen baasje heeft.

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.