Ambulances buiten het hotel in Adeje.
Volledig scherm
Ambulances buiten het hotel in Adeje. © EPA

Honderd gasten 'besmet hotel’ Tenerife mogen misschien naar huis

De gezondheidsautoriteiten op Tenerife bestuderen of zo’n honderd gasten van het hotel dat afgesloten is vanwege het coronavirus binnenkort naar huis kunnen. 

Het gaat om alle mensen die afgelopen maandag, 24 februari, zijn gearriveerd en daardoor geen enkel contact hebben gehad met een van de vier Italianen die met het covid-19 virus zijn besmet en in een plaatselijk ziekenhuis liggen.

Ook inwoners van Tenerife zelf die vakantie vierden in het hotel zouden mogen vertrekken. Voor beide groepen geldt dat het alleen mensen wegmogen bij wie geen enkel symptoom is geconstateerd dat op aanwezigheid van het virus zou kunnen wijzen. Al die mensen moeten wel verplicht thuis in quarantaine.Of onder de honderd mensen ook Nederlanders zitten, is niet bekend. 

Personeel van het hotel beklaagde zich gisteren dat de werkomstandigheden zwaar zijn. Ook zij mogen het hotel niet uit. Evenmin worden ze afgelost om de ongeveer 750 gasten drie keer per dag van eten te voorzien. Er is ongeveer 200 man personeel aanwezig, onder wie de directeur van het hotel.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”