Een ambulance staat in een straat in Amsterdam-West in 2010. Onder het witte doek ligt het lichaam van een man. Volgens een aantal media zou het om een liquidatie in de onderwereld gaan.
Volledig scherm
Een ambulance staat in een straat in Amsterdam-West in 2010. Onder het witte doek ligt het lichaam van een man. Volgens een aantal media zou het om een liquidatie in de onderwereld gaan. © Nederlandse Freelancers

Honderden betrokkenen bij liquidaties 'Mocro War'

'Honderden' Marokkaans-Nederlandse jongeren uit zowel Nederland als Marokko zouden betrokken zijn bij ten minste zes liquidaties en een reeks extreem gewelddadige overvallen in Nederland en Antwerpen, dat meldt de Volkskrant vandaag. Volgens de Amsterdamse recherche is deze groep groter dan gedacht. Het gaat om onder meer drugshandelaren, schutters, uitvoerders en faciliteerders, die allemaal in verbinding met elkaar staan.

  1. Gwenette Martha was spil in Amsterdamse onderwereld

    Gwenette Martha was spil in Amsterdam­se onderwe­reld

    Gwenette Martha, de man die gisteravond in Amstelveen is doodgeschoten, staat bekend als een van Amsterdams 'topcriminelen'. Hij werd in april nog vastgezet nadat in een auto waarin hij meereed, in een geheime bergplaats twee wapens waren gevonden. Martha (40) had zichzelf bij de politie gemeld toen hij erachter kwam dat zijn naam opdook in het onderzoek naar de wapens. Hij was sinds kort weer op vrije voeten, volgens ingewijden.