Honderden inwoners geëvacueerd na aardverschuiving onder Noorse woonwijk

VideoDe autoriteiten in Noorwegen hebben vandaag zo'n negenhonderd mensen geëvacueerd vanwege een aardverschuiving in het zuiden van het land. Die trof een woonwijk in de plaats Ask, boven Oslo, waarbij meer dan een dozijn huizen in elkaar stortte. Zeker tien personen raakten gewond, van wie één ernstig, meldt de politie.

 1. Tim trilt heen en weer in Sloveens huis door aardbeving in Kroatië: 'We waren in shock’

  Tim trilt heen en weer in Sloveens huis door aardbeving in Kroatië: 'We waren in shock’

  Kroatië is vandaag in de ban van een aardbeving die zeker zes mensen het leven heeft gekost. De beving was voelbaar in heel Kroatië, maar ook in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina en zelfs in Tsjechië en Slowakije. Tim Zupančič zat ongeveer tweehonderd kilometer verderop in Domzale, een Sloveens dorp ten noorden van hoofdstad Ljubljana. Hij trilde van de bank af, vertelt hij. ,,Ik heb wel eens eerder een aardbeving meegemaakt, maar deze voelde veel sterker aan.”
 2. VS willen Noord-Korea strengere sancties opleggen na rakettesten
  UPDATE

  VS willen Noord-Ko­rea strengere sancties opleggen na rakettes­ten

  De Verenigde Staten willen Noord-Korea strengere sancties opleggen in reactie op de drie rakettesten van het land op woensdag. De Amerikanen brengen een resolutie daartoe in de VN-Veiligheidsraad in stemming, zegt een Amerikaanse regeringsfunctionaris. De stemming vindt donderdag plaats, bevestigt de VN. De kans bestaat dat China en Rusland hun veto uitspreken tegen extra sancties voor het verarmde communistische land.