Honderden vogels vallen dood neer tijdens oud en nieuw in Rome

VideoHonderden vogels zijn tijdens de jaarwisseling in Rome dood uit de lucht komen vallen. Mogelijk schrokken de vogels zich letterlijk dood van het vuurwerk of vlogen ze in paniek tegen gebouwen aan door de harde knallen. Dierenrechtenorganisaties in Italië spreken van een slachtveld.

 1. LIVE | Indonesië: ruim één miljoen besmettingen, vaccinatie van thuiswonende 90-plussers van start
  CORONAVIRUS

  LIVE | Indonesië: ruim één miljoen besmettin­gen, vaccinatie van thuiswonen­de 90-plus­sers van start

  In Apeldoorn begint vandaag de vaccinatie van op zichzelf wonende 90-plussers. De GGD verwacht bijna de helft van alle Nederlanders ouder dan 90 jaar in te zullen enten. Dat zijn er zo'n 45.000. De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca spreekt geluiden tegen dat het vaccin maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Laboratorium bevestigt: Spreeuwensterfte door natuurlijke vergiftiging via de taxusplant

  Laboratori­um bevestigt: Spreeuwen­sterf­te door natuurlij­ke vergifti­ging via de taxusplant

  De honderden spreeuwen die in oktober en november dood werden gevonden in en rondom het Huijgenspark in Den Haag, zijn zo goed als zeker gestorven door een natuurlijke vergiftiging via de taxusplant. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van het Wageningen Bioveterinary Research laboratorium (WBVR) in Lelystad. Het gaat in ieder geval niet om opzettelijke vergiftiging en ook een virus werd al eerder uitgesloten.
 1. Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny
  Play

  Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny

 2. Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderingen
  Play

  Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderin­gen