Volledig scherm
© thinkstock

Honger in Venezuela: paard in dierentuin geslacht

Venezuela kampt op dit moment met een grote economische crisis en daaruit voortvloeiende voedselschaarste. Dat de honger echt groot is, werd pijnlijk duidelijk in de dierentuin van Caracas. Daar troffen de verzorgers woensdag het karkas van een paard aan.

Onbekenden hadden het hek vernield en het beest geslacht 'om het vlees mee te nemen', aldus een officier van justitie. Eerder deze maand zouden er ook al schapen uit de dierentuin zijn gestolen.

Niet alleen de Venezolanen lijden onder de tekorten, de dieren in Caricuao Zoo evenzeer. Een vertegenwoordigster van de medewerkers klaagde enkele dagen geleden steen en been over het gebrek aan voer voor de dieren in het 630 hectare grote park. Er zijn er al vijftig doodgegaan door ondervoeding. Dieren krijgen bijvoorbeeld dingen die ze normaal nooit eten, zoals mango's en courgette. Volgens een medewerker van de dierentuin zijn er ook dieren die al twee weken niets gegeten hebben.

Minister van Milieu Ernesto Paiva ontkent dat gebrek aan voeding de reden voor de hoge sterftecijfers in de dierentuin is.