Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. © afp

'Hongersnood drijft Noord-Koreanen tot kannibalisme'

Een hongerige vader in Noord-Korea werd ter dood veroordeeld en geëxecuteerd vanwege het opeten van zijn kinderen omdat hij zelf dreigde te verhongeren. De vrees is groot dat er meer gevallen van kannibalisme zullen opduiken door het gebrek aan voedsel in het Aziatische land.

De Britse krant The Sunday Times onthulde hoe undercover journalisten verschillende horrorverhalen optekenden in dit land waar hongersnood heerst. Zo was er een man die het lijk van zijn kleindochter heeft opgegraven om het op te eten.

In de krant valt te lezen: 'Duizenden Noord-Koreanen moeten voor hun leven vrezen door hongersnood, terwijl hun leider Kim Jong-Un zich regelmatig te goed doet aan overvloedige maaltijden. In de zuidelijke provincies zouden al meer dan 10.000 mensen gestorven zijn door voedseltekorten.'

Een informant in Hwanghae vertelt in het artikel: 'In mijn dorp werd in mei een man geëxecuteerd die zijn twee kinderen had gedood en hen vervolgens probeerde op te eten. Hij zou het vlees van zijn kinderen zelfs aan zijn vrouw hebben aangeboden. De dader werd gearresteerd en ter dood veroordeeld, nadat zijn vrouw de autoriteiten had verwittigd en de lichamen van de kinderen werden gevonden.'

De verhalen werden door Asia Press verzameld. In Noord-Korea is er niet genoeg eten om de 24 miljoen inwoners te voeden. Voor velen dreigt hongersnood door onder meer droogte.

  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”