Jerry en Rita Alter zouden achter een grote kunstroof zitten.
Volledig scherm
Jerry en Rita Alter zouden achter een grote kunstroof zitten. © Jerry and Rita Alter (YouTube/WFAA)

Hoogbejaard stel liet peperduur, gestolen schilderij én een groot mysterie na

Jerry en Rita Alter leken altijd een doorsnee echtpaar uit een doorsnee Amerikaans stadje. Hij was leraar, zij logopediste. Tot er na hun dood ineens een peperduur schilderij van de Nederlandse schilder Willem de Kooning werd gevonden in hun slaapkamer, dat in 1985 ontvreemd was uit een museum. Nu lijkt het erop dat ze zélf achter die kunstroof zaten.

 1. Roadtrip door VS eindigt in nachtmerrie: Gabby (22) verdwenen, verloofde (23) beschuldigd
  Video

  Roadtrip door VS eindigt in nachtmer­rie: Gabby (22) verdwenen, verloofde (23) beschul­digd

  Florida is in de ban van de vermissing van een Amerikaanse vrouw die tijdens een roadtrip met haar verloofde op mysterieuze wijze vermist is geraakt. De vriend van de 22-jarige Gabrielle Petito hult zich in stilzwijgen, terwijl de politie en de familie van het slachtoffer hem oproepen met meer informatie te komen. De verdwijning is groot nieuws in Florida, temeer omdat het verliefde stel op sociale media verslag deed van hun wilde avonturen.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.