Volledig scherm
Het tragische ongeval gebeurde op de N97 ter hoogte van het Belgische Ciney. © Zone de Police Condroz-Famenne

Hoogzwangere Marie (21) sterft dag voor bevalling bij auto-ongeluk

Een hoogzwangere vrouw is afgelopen weekend om het leven gekomen bij een zwaar auto-ongeluk in het Belgische Wallonië. De 21-jarige Marie Maillard zou een dag later bevallen van een zoontje. Ze was op slag dood.

Quote

Ik weet niet hoe de familie dit te boven kan komen

Vriend van de familie

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het op de N97 in Ciney rond 3.30 uur plots tot een frontale aanrijding tussen twee voertuigen. Een van de auto's werd bestuurd door de 24-jarige David Durdu, de andere door de 21-jarige Marie Maillard. Beide bestuurders waren op slag dood. Ook het ongeboren kindje overleefde de crash niet. De inzittende in de auto van de jonge vrouw werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is nog niets bekend.

De familie en nabestaanden van Marie zijn bijzonder aangeslagen. ,,Ze zou maandag of dinsdag bevallen’’, zegt een vriend van de familie tegen Sudpresse. ,,Ik weet niet hoe de familie dit te boven kan komen.’’

Het zoontje zou Louis gaan heten. ,,Daarboven schitteren nu twee sterren nog feller: Marie en haar baby Louis’’, zegt een andere naaste van de familie. ,,We zullen veel moed nodig hebben om deze verschrikkelijk gebeurtenis te boven te kunnen komen.’’

Steun op Facebook

Op Facebook verschijnen veel steunbetuigingen en reacties voor Marie en haar familie. ,,Rust in vrede Marie en je baby. Moed voor je ouders en je lieveling’’, reageert iemand op de profielfoto van de jonge vrouw. ,,Veel sterkte aan het hele gezin. Het leven is oneerlijk. Rust in vrede en waak over je hele familie vanuit de hemel met je kleine engel’’, postte iemand anders onder foto’s van de hoogzwangere Marie en haar partner.

  1. Zakenvrouw steekt Duitser aan bij zijn bedrijf: reisadvies aangescherpt, Rusland sluit grenzen
    Liveblog coronavirus

    Zakenvrouw steekt Duitser aan bij zijn bedrijf: reisadvies aange­scherpt, Rusland sluit grenzen

    Het aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Het aantal geïnfecteerden is toegenomen met bijna 1300 nieuwe gevallen. Dat hebben de Chinese autoriteiten dinsdag naar buiten gebracht. Daarmee komt het aantal mensen dat wereldwijd het virus onder de leden heeft uit op ruim 4.500. Nederland onderzoekt verder de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit het Chinese Wuhan te evacueren. Het reisadvies is vandaag aangescherpt. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.