Bloemenzee bij ingang Dreamworld in 2016.
Volledig scherm
Bloemenzee bij ingang Dreamworld in 2016. © EPA

Horrorongeluk Australisch pretpark schuld eigenaar, boete tot 3 miljoen

Het moederbedrijf achter pretpark Dreamworld in Australië trekt het boetekleed aan voor het dramatische ongeluk in een wildwaterbaan in 2016, waarbij vier volwassen bezoekers om het leven kwamen. Het Australische recreatiebedrijf Ardent Leisure erkent nalatig te zijn geweest en gaat akkoord met een schadevergoeding, melden diverse media.

 1. Wereldwijde storing legt vele websites plat
  Update
  10

  Wereldwij­de storing legt vele websites plat

  Over de hele wereld kampten bedrijven sinds 17.30 uur met storingen en netwerkproblemen. Dat gold ook voor veel bedrijven in Nederland. Zo werden er problemen gemeld met de websites van onder meer de politie, de NS, Albert Heijn, TikTok, DigiD, Funda, DPG Media en verschillende banken in ons land. De sites waren niet meer bereikbaar via de computer of de app en inloggen was onmogelijk. Rond 18.45 uur waren de meeste websites weer toegankelijk.
 2. ‘Horrorongeluk’ met rondvliegende kinderen eist leven van Harley (12): ‘We zijn er kapot van’

  ‘Horroron­ge­luk’ met rondvlie­gen­de kinderen eist leven van Harley (12): ‘We zijn er kapot van’

  De ernstige aanrijding in het Engelse Loughton waarbij meerdere scholieren gisteren door een voorbijrazende auto werden gelanceerd, heeft het leven van een jonge scholier gekost. Het gaat om de 12-jarige Harley Watson, leerling van het nabijgelegen Debden Park High School. Zijn familie reageert in een vandaag vrijgegeven statement aangeslagen op de gebeurtenissen. ,,We zijn zo kapot van wat er is gebeurd. Harley was een goede, aardige, behulpzame en lieve jongen.”