Enkele dagen na de spinnenbeet begon de huid van Sunil los te komen.
Volledig scherm
Enkele dagen na de spinnenbeet begon de huid van Sunil los te komen. © Facebook / Sunil Dade

Huid van Brit verschroeid door spinnenbeet

Hij haalde de was van de lijn in de tuin, gooide een trui over zijn schouder en voelde plotseling een vreselijke pijnscheut in zijn nek. De 33-jarige Brit Sunil Dade omschrijft het moment dat hij werd gebeten door een spin als een blikseminslag. Hij hield er een verschroeide huid in zijn nek aan over.

De loodgieter uit Londen zegt dat de pijn erger was dan toen hij bij een verkeersongeluk twee rugwervels brak. ,,Het was alsof ik door de bliksem werd geraakt. Mijn benen en armen begonnen oncontroleerbaar te beven. Ik rende het huis in en riep naar mijn broer Sandeep dat hij me moest helpen", verklaart de man aan MailOnline.

Sandeep vond het dode dier op de trui die zijn broer over zijn schouder sloeg. Een spinnetje van drie centimeter groot, met grijze en witte strepen op een zwart lijf. Een kogelspin of steatoda, volgens de broers.

Dokter
Sunil probeerde de pijn te verbijten en ging pas de volgende dag naar de dokter. Die stuurde hem meteen naar de eerste hulp. Ondanks dat hij antibiotica kreeg voorgeschreven, kleurde de huid in zijn nek zwart en begon hij enkele dagen later te vervellen. Tot een week na de beet had Sunil moeite om zijn hoofd te draaien en kon hij amper slapen. Al die tijd kon hij ook niet aan het werk.

Kogelspin
Omdat Sunil de dode spin heeft weggegooid, kan er niet worden onderzocht of het daadwerkelijk om een kogelspin ging. Maar de arts twijfelt er niet aan dat de beet giftig was. De warme en natte zomer heeft in Groot-Brittannië voor een toename van het aantal kogelspinnen gezorgd.

Kogelspinnen zijn een familie van spinnen waarbij ook de beruchte zwarte weduwe hoort. Er zijn wereldwijd 2287 soorten kogelspinnen. De vrouwtjes van sommige soorten hebben een giftige beet.

De spin die de man beet toen hij de was van de lijn haalde.
Volledig scherm
De spin die de man beet toen hij de was van de lijn haalde. © Facebook / Sunil Dade
 1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.
 2. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.