Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht.
Volledig scherm
Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht. © AFP

Huis waar Donald Trump zijn eerste levensjaren doorbracht opnieuw op de markt

In het New Yorkse stadsdeel Queens staat het huis dat president Donald Trumps vader Fred in 1940 bouwde opnieuw te koop. Het huis, waar Donald tot zijn vierde woonde, is de afgelopen jaren meermaals van eigenaar verwisseld en wordt in november geveild.

Trump bracht zijn vroegste jeugd door in het vijf slaapkamers en drie badkamers tellende pand, dat sinds Trumps politieke carrière op gang kwam al meerdere keren is verkocht.

Toen in juli 2016 bekend werd dat Trump de Republikeinse presidentskandidaat werd, zetten de toenmalige eigenaars het voor 1,65 miljoen dollar te koop. Het huis werd - voor een lagere prijs - echter pas verkocht toen Trump in december 2016 daadwerkelijk president-elect was geworden. Een makelaar uit Manhattan legde 1,25 miljoen dollar neer voor het pand zonder er ooit te zijn geweest.

Enkele maanden later, in maart 2017 verkocht hij het voor 2,14 miljoen dollar. Het is onduidelijk wie de nieuwe eigenaar is, maar het zou om een Chinese investeringsmaatschappij gaan. Diezelfde zomer werden via AirBnb voor 725 dollar per nacht kamers verhuurd.

In februari van dit jaar kwam het huis opnieuw op de markt, nu voor 2,9 miljoen dollar. Op foto’s was te zien dat het huis gevuld was met Trump-parafernalia. In een van de kamers hing een bordje met de tekst dat ‘hier president Donald J. Trump waarschijnlijk is verwekt door zijn ouders, Fred en Mary Trump’.

Twee weken later werd het huis echter al van de markt gehaald, maar een nieuwe veiling staat nu gepland op 14 november. Geïnteresseerde bieders moeten honderd dollar betalen om documenten over het huis te krijgen. Ze krijgen daar dan wel weer een kopie van het geboorte-uittreksel van Trump bij, waar zwart op wit op staat dat dit het eerste huis was waar hij na zijn geboorte in het Jamaica Hospital in Queens woonde.

Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht (archieffoto).
Volledig scherm
Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht (archieffoto). © AP
  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.