Volledig scherm
De nog altijd spoorloze Loretta Hinman. © Facebook

Huurauto vermiste vrouw Panama leeg teruggevonden

De huurauto van de in Panama vermiste Loretta Hinman (47) uit de Verenigde Staten is teruggevonden. De zwarte Ford pick-up stond met de sleutels in het portier bij de woning van de vrouw. Van haarzelf ontbreekt nog steeds elk spoor. De Amerikaanse verdween begin mei in Boquete, het dorp waar een maand eerder de Nederlandse Kris Kremers en Lisanne Froon verdwenen.

Volledig scherm
Een zwarte Ford F150 pick-up uit 2004, hetzelfde type als de huurauto van Loretta Hinman. © Ford.com

Autoverhuurder Dave McDonald is dolblij dat de verdwenen huurwagen weer is opgedoken. Hij verhuurt auto's als bijverdienste op zijn pensioentje. Elk exemplaar dat verdwijnt, betekent een financiële aderlating voor hem. 'De wagen is gelukkig onbeschadigd. Een hele zorg minder,' verklaart de Amerikaan opgelucht tegenover het AD.

Onbetaalde rekening
Toch heeft hij nog geen reden tot juichen. 'De politie nam de wagen in beslag voor sporenonderzoek. Al die tijd kan ik hem niet verhuren. Bovendien staat er nog steeds een huurrekening open van 500 dollar. Ik vrees dat ik naar dat geld kan fluiten want van de huurster ontbreekt nog steeds elk spoor,' verzucht de gepensioneerde Amerikaan.
  
Hij stapte begin vorige week naar de politie met het verzoek of ze wilde uitkijken naar de huurwagen. Die dook enkele dagen later plotseling op. 'Buren van Loretta hoorden 's nachts geluid op de oprit bij haar woning. Door het raam zagen ze iemand een zwarte pick-up parkeren en daarna instappen in een wachtende personenwagen. Ze menen dat het een man en vrouw waren maar zijn daar niet zeker van en kunnen evenmin zeggen of Loretta erbij was,' zegt McDonald.  

De huurauto werd volgens hem onafgesloten achtergelaten. 'De sleutels zaten aan de buitenkant in het slot.' De politie hoopt in het voertuig aanwijzingen te vinden over de mogelijke verblijfplaats van de huurster.

Buitenland
Loretta Hinman bevindt zich mogelijk in het buitenland, zegt McDonald. 'Haar persoonlijke bezittingen lagen aanvankelijk in haar woning maar zijn daar inmiddels uit verdwenen. Niemand weet wanneer en door wie de spullen werden verwijderd. De politie onderzoekt of Loretta de douane is gepasseerd op de internationale luchthavens in Panama.'

Loretta Hinman woonde pas een maand of drie in Boquete. Ze kwam uit Tucson in Arizona en werkte als verpleegster aan huis. Haar familie weet evenmin waar ze is maar gaf haar desondanks niet op als vermist. 'Er gaan geruchten dat Loretta in San Diego zit maar niemand die het zeker weet,' verklaart een neef tegenover het AD.

Speurhonden
Loretta Hinman verdween vijf weken nadat Kris Kremers (22) en Lisanne Froon (21) uit Amersfoort als vermist werden opgegeven in Boquete. Ook van de Nederlandse meiden ontbreekt nog steeds elk spoor. Een team van Nederlandse vrijwilligers met speurhonden doorzoekt de komende dagen zoals bekend het gebied waar de twee vriendinnen voor het laatst werden gezien op 1 april.