Volledig scherm
© Twitter

Identiteit eerste dodelijke slachtoffer bekend: Canada rouwt om Christine

De dodelijke slachtoffers van de aanslag in Londen krijgen een gezicht. De Canadese Christine Archibald is een van de zeven mensen die omkwamen door de recente terreurdaden. Dat meldt Sky News. 

Haar familie laat in een verklaring weten dat ze vrijwilligerswerk deed in een daklozenopvang voordat zij verhuisde om bij haar verloofde te wonen. Hij woonde volgens buitenlandse media in Den Haag.

,,We zijn in diepe rouw om onze prachtige, lieve dochter en zus. Ze had een groot hart voor anderen en geloofde er sterk in dat elk persoon uniek is en gerespecteerd moet worden. Ze zou het gruwelijke geweld dat haar is aangedaan nooit kunnen bevatten. Alsjeblieft, eer haar door je gemeenschap een betere plek te maken. Doe vrijwilligerswerk of doneer aan een daklozenopvang. En vertel hen dat Chrissy je heeft gestuurd.'' 

Samenwerken

Quote

Doe vrijwilli­gers­werk of doneer aan een daklozenop­vang. En vertel hen dat Chrissy je heeft gestuurd

Familie slachtoffer

De Canadese premier Justin Trudeau laat weten diepbedroefd te zijn. Zo liet hij weten: ,,Deze hatelijke handelingen houden ons niet tegen. Ze versterken ons alleen. Canadezen staan naast de Britten, we zullen blijven samenwerken met onze bondgenoten om het terrorisme te bestrijden en de daders voor de rechtbank te krijgen.'' 

Christine is een van de zeven dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Londen zaterdagavond. Terroristen reden met een bestelbusje in op het publiek bij de Londen en Bridge en sloegen met messen toe bij de nabijgelegen Borough Market. De aanslagen eisten ook nog 48 gewonden uit Spanje, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Australië. 36 van hen liggen nog in het ziekenhuis, waarvan 21 in kritieke toestand.