Volledig scherm
© Twitter.com/@dargle_

Ieren boos om slecht getapte pint in Canada

Vrolijkheid overheerst vandaag onder de Ierse bevolking, die Saint Patrick’s Day viert en gedost in groene kledij in de pub proost op de nationale feestdag. Het Canadese Railtown Cafe dacht in te haken met een evenement ter ere van ‘St. Paddy’s Day’, maar sloeg de plank volledig mis met een wel erg slecht getapte Guinness-pint.

Eigenaar Dan Olson werd dinsdag wakker met veel boze berichtjes op Twitter. ,,Er waren wat woedende berichten, ja", zegt hij tegen CBC Radio. Olson geeft toe dat het geen fraai getapt biertje was. ,,Het kwam uit een kan, waardoor het schuim over de rand van het glas ging. Het was een zooitje, niet zoals een Guinness hoort te zijn. Het was een fout, we weten hoe je een goede pint serveert.”

De reacties op social media waren niet mild. ,,Die pint ziet eruit alsof hijzelf zestien pints op heeft en moeite heeft ze binnen te houden", zegt Gavin O'Connor. ,,Ierland kijkt toe. Is dit hoe ze pints maken in Canada?", aldus Conor Dargle. Een andere twitteraar doet zelfs een oproep aan de brouwerij van Guinness. ,,Lever 
alleen al om deze reden alsjeblieft niet meer aan het Railtown Cafe."

Olson beseft wat hij heeft losgemaakt onder de Ieren. ,,We hebben echt een heel land boos gemaakt.”

Tekst loopt door onder de tweet

Ahornsiroop

Het Railtown Cafe, dat ook de mist in ging door de naam van het feest verkeerd af te korten naar 'St. Patty's Day' in plaats van 'St. Paddy's Day', ging op creatieve wijze door het stof op Facebook. ,,We zijn niet allemaal een stelletje ahornsiroop drinkende sneeuwboeren en ter compensatie voor de blasfemische pint op de foto, hebben we een nieuwe ingeschonken die hopelijk Ierland-waardig is. Geheel in Canadese stijl willen we onze excuses aanbieden, dus nodigen we iedereen met een geldig Iers paspoort die oud genoeg is uit om vandaag langs te komen voor een perfect getapte Guinness en een shot Jameson."

Inmiddels prijkt op de website van het Railtown Cafe een fraaie Guinness-pint en hoopt Olson vandaag op een volle bak. ,,Want wat is
St. Paddy's Day zonder een café vol Ieren die Guinness en Jameson drinken?"