Volledig scherm
Deze inwoner van Parijs bleek onderdak te bieden aan terroristen. © screenshot

'Ik had de terroristen in huis!'

Een man uit Saint Denis in Frankrijk heeft tot zijn grote schrik ontdekt dat hij onderdak bood aan terroristen. Hij wilde een vriend een dienst bewijzen, maar werd opgescheept met de verdachten van de aanslagen in Parijs.

Volgens persbureau AFP is ook de eigenaar van het appartement in Saint-Denis waar de verdachten zich in ophielden gearresteerd. Hij vertelde aan het persbureau dat een vriend hem vroeg of twee vrienden voor een paar dagen in het appartement mochten blijven.

Bidden
De woning, die woensdagochtend door de politie omsingeld werd, bevindt zich op Rue du Corbillon nummer 8.,,Ik vertelde hen dat er geen matras was, maar dat vonden ze geen probleem. Ze wilden alleen water en een plek om te bidden. Mijn vriend vertelde dat ze uit België kwamen", aldus de man die anoniem wilde blijven. ,,Ik werd om een gunst gevraagd en heb dat gedaan. Ik was me er niet van bewust dat het terroristen waren", vertelde de man voordat hij geboeid werd meegenomen door de politie.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.