‘Ik onderhandelde over de ontmaagding van een 12-jarig meisje’

VideoJournalist Roelof Hemmen onderzocht voor Terre des Hommes hoe makkelijk je op de Filipijnen een kind voor seks kunt kopen. Hij legde online contact met een pooier, en stond een maand later naast een bed met een meisje van 12. ‘Ik had voortdurend een gevoel van walging.’

Licht nerveus zit ze op het bed. Ze draagt een spijkerrokje. Het zwarte shirtje trekt ze nog een beetje omlaag, zodat haar schouders iets bloter liggen. Het meisje luistert naar de naam Charm, wat ‘vreugde’ of ‘zaligheid’ betekent. Ze is 12 jaar en wacht op Jack, een Amerikaanse accountant van in de 50, met wie ze tegen betaling seks zal hebben.

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.