De vrouw werd drie dagen vastgehouden in een kraakpand en verkracht
Volledig scherm
De vrouw werd drie dagen vastgehouden in een kraakpand en verkracht © Shutterstock

Illegaal verkracht mentaal beperkte dagenlang om haar zwanger te maken

Een illegaal in België verblijvende man heeft geprobeerd zijn verblijf veilig te stellen door een 19-jarige vrouw met een verstandelijke beperking dagenlang te verkrachten. De 30-jarige Karim hoopte dat de jonge vrouw zwanger zou raken, waardoor hij in België kon blijven.

Karim, die eerder door onze zuiderburen het land was uitgezet en België zes jaar niet binnen mocht, kruiste in 2014 in Luik het pad van de vrouw. Zij verbleef op dat moment bij een kennis en werd door Karim meegenomen naar een kraakpand, waar hij zich gedurende drie dagen aan haar vergreep, schrijft La Dernière Heure.

De man geeft toe dat hij onmiddellijk besefte dat de jonge vrouw een mentale beperking heeft, maar probeert de verkrachtingen in de schoenen van de gemeenschappelijke kennis te schuiven. ,,Men wil mij koste wat het kost in de gevangenis hebben’’, sprak hij. De mentale leeftijd van het 19-jarige slachtoffer wordt door deskundigen op slechts zeven a acht jaar geschat. 

Zwangerschapstest

Volgens de moeder van de tiener was het Karims bedoeling haar dochter zwanger te maken en op die manier zijn verblijf in België te legaliseren. Om dat doel te bereiken, verhinderde hij dat zijn slachtoffer anticonceptiepillen innam. Ook ging hij met haar naar een centrum voor gezinsplanning om haar daar een zwangerschapstest te laten ondergaan.

De jonge vrouw maakt in haar getuigenis duidelijk hoever Karim ging. ,,Ik had geen keuze, omdat hij me anders zou slaan’’, zegt de vrouw, die al eerder ten prooi viel aan een verkrachter. ,,Hij trok hardhandig aan mijn haren.’’ Ze vertelt hoe haar verkrachter haar tot bloedens toe tot seks dwong en haar drogeerde met slaappillen. Karim is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.