Volledig scherm
Een waarschuwingsbord in Calais. Foto ter illustratie. © ap

Illegalen proberen Kanaal bij Calais over te zwemmen

De drang en de nood zijn zo groot dat illegalen vanuit Calais in Frankrijk proberen Engeland te bereiken door Het Kanaal over te zwemmen. Dat meldt de Britse omroep BBC maandag. De meest bekende manier is dat illegalen via een plek in een bestel- of vrachtauto de drukste waterweg ter wereld per veerboot oversteken om in Engeland te geraken.

De kanaaltunnel is eveneens een methode om de overkant te halen. Ook zijn er al gevallen bekend van oversteken per zeilbootje of zelfs sloep. De eigenaar van een pub net buiten Dover aan de Engelse zuidkust zag al eens een verlaten sloep voor de kust dobberen die van niemand bleek te zijn.

In minstens twee gevallen is nu volgens de BBC bekend dat illegalen het bijna 35 kilometer brede Kanaal zwemmend proberen over te steken. Het tweetal kocht een duikerspak en verdween daarna spoorloos. Ook is al eens een onbekende man in een duikerspak aangespoeld op de kust van Noorwegen, terwijl daar niemand werd vermist. Het Kanaal staat bekend om zijn sterke en verraderlijke stromingen.