De Democratische Afgevaardigde Greg Harris (links) wordt gefeliciteerd nadat het Huis van Afgevaardigden in Illinois heeft ingestemd met het homohuwelijk.
Volledig scherm
De Democratische Afgevaardigde Greg Harris (links) wordt gefeliciteerd nadat het Huis van Afgevaardigden in Illinois heeft ingestemd met het homohuwelijk. © ap

Illinois 15de Amerikaanse staat met homohuwelijk

Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Illinois heeft dinsdag ingestemd met het homohuwelijk. Gouverneur Pat Quinn heeft gezegd de wet te ondertekenen zodra hij deze op zijn bureau krijgt, meldden The New York Times en The Chicago Tribune.

Het wetsvoorstel kreeg 61 stemmen voor, tegenover 54 tegenstemmen. Illinois is daarmee de vijftiende Amerikaanse staat waar mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.

Homostellen konden in de Amerikaanse staat al wel een samenlevingscontract afsluiten. Vanaf 1 juni 2014 kunnen ze nu ook in het huwelijksbootje stappen.

  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.