Volledig scherm
Imanuelle Grives. © ANP Kippa

Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten

De voor drugshandel in België opgepakte Rotterdamse actrice Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. Wel moet ze 5000 euro borg betalen. De rechtbank Antwerpen heeft een verzoekschrift van Grives goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan deze site.

Dat verzoek werd vandaag in Antwerpen behandeld. Enkele weken geleden besloot de Antwerpse raadkamer dat ze tot aan de eerste behandeling van haar rechtszaak in hechtenis moet blijven. Nu die datum daarvoor bekend is, 19 september, heeft ze bij de behandelend rechtbank een verzoek ingediend om toch voorlopig naar huis te kunnen. En dat is goedgekeurd. Wel moet eerst de borg worden overgemaakt. Omdat dat nog even duurt, kan Grives waarschijnlijk pas morgen naar huis. 

Grives’ nieuwe Belgische advocaat John Maes heeft in een korte reactie laten weten ‘dat hij de zaak tot normale proporties heeft teruggebracht’. 

Filmrol

Volgende week staat Grives voor het eerst echt voor de rechter, maar dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Grives hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. In principe kan ze op vrije voeten blijven tot een eventuele veroordeling.

Grives werd 21 juli op het Belgische dancefestival Tomorrowland betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak: meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ze bekende drugs te hebben verkocht op het festival en kwam later met de opmerkelijke verklaring dat ze dat deed om te oefenen voor een filmrol. Die crime-film heet Suriname en wordt ondertussen opgenomen in Suriname. Grives zou inderdaad een rol vervullen maar justitie vindt dat excuus dubieus.

 1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
  CORONAVIRUS UPDATE

  Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

  Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 41 doden geëist, meer dan 1300 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.
 2. Vandaag verdediging van ‘dictator’ Trump aan zet
  Impeachmentproces

  Vandaag verdedi­ging van ‘dictator’ Trump aan zet

  In de Amerikaanse Senaat legden de Democraten gisteren voor de derde dag op rij uit waarom zij president Donald Trump af willen zetten. Aanklagers noemden Trump al een ‘bedrieger’ en ‘dictator’. Vanaf vandaag krijgen de Republikeinen drie dagen de kans om hun tegenargumenten toe te lichten. De Amerikaanse nieuwszender ABC News bracht vandaag ook het bestaan van een geluidsopname aan het licht waarin Trump oproept tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne.
 1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld, in Maleisië zijn drie gevallen geconstateerd.