President Xi Jinping bezoekt een ziekenhuis in Wuhan.
Volledig scherm
PREMIUM
President Xi Jinping bezoekt een ziekenhuis in Wuhan. © AFP

In China gaat het, mede dankzij de lente, wel de goede kant op

In China daalt het aantal nieuwe besmettingen met het corona-virus spectaculair. De piek van de epidemie is er voorbij, zegt het land zelfs. De rigoureuze maatregelen van de Chinese overheid sorteren effect. Maar de intredende lente helpt ook, zeggen deskundigen. 

Hoopvol nieuws in bange tijden: in China zijn er de laatste dagen nog maar enkele nieuwe corona-patiënten bij gekomen. Dat is reden voor optimisme in de provincie Hubei, het epicentrum van de besmetting. Bedrijven die onderdelen maken en voedingsindustrieën worden zelfs alweer opgestart. Op voorwaarde dat ze strikte ‘epidemie-controleplannen’ naleven en dagelijks hun personeel controleren op mogelijke ziekteverschijnselen. 

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.