Vrouwen protesteerden gisteren in Istanboel tegen het vertrek van Turkije uit het vrouwenrechtenverdrag.
Volledig scherm
Vrouwen protesteerden gisteren in Istanboel tegen het vertrek van Turkije uit het vrouwenrechtenverdrag. © REUTERS

In twintig uur tijd werden zes vrouwen in Turkije gedood door hun (ex-)partner

In twintig uur tijd werden er zes vrouwen in Turkije om het leven gebracht door hun (ex-)partner. Actievoerders grijpen de moorden aan om te benadrukken waarom het een slechte zaak is dat Turkije het verdrag tegen vrouwengeweld heeft opgezegd. Prominenten in Nederland spreken zich nu via sociale media uit om aandacht te vragen voor de situatie van vrouwen in het land.

 1. Actrice Anne Heche (53) overleden, ex-vriendin Ellen DeGeneres spreekt van ‘verdrietige dag’

  Actrice Anne Heche (53) overleden, ex-vrien­din Ellen DeGeneres spreekt van ‘verdrieti­ge dag’

  De Amerikaanse actrice Anne Heche is overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, vrijdag laten weten. Heche werd 53 jaar. Omdat zij hersendood is verklaard, is zij wettelijk gezien gestorven. De actrice ligt nog wel aan de beademing. Dit omdat haar familieleden momenteel uitzoeken of haar organen nog levensvatbaar zijn en kunnen worden gedoneerd.
 2. ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les
  met Video

  ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

  Meester P. T. (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus stond bekend als de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkelen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten. Het Antwerps parket wil zowel hem als de directie van de school voor de rechtbank brengen, want er zijn aanwijzingen dat er waarschuwingen genegeerd zijn.