Volledig scherm
Gregory Michael St. Andre kreeg na jarenlange incest een zoontje bij zijn dochter. © Shutterstock/Inzet: Politie Warren

Incestvader ontkent seks met dochter: Ik gaf haar een kopje sperma

De 37-jarige Gregory Michael St. Andre uit Michigan heeft naar eigen zeggen geen idee wat zijn 20-jarige dochter - die in februari beviel van zijn zoon - deed met het kopje sperma dat hij haar gaf. Familieleden vertellen een ander verhaal. St. Andre zou al jaren een incestueuze relatie met zijn dochter hebben. ,,Het is totale waanzin, zegt een tante.

De echtgenote van St. Andre stapte onlangs met haar argwaan naar de politie in Warren, Michigan. Ze vertelde de agenten dat zij en familieleden al jaren vermoedens hadden van het seksueel misbruik van haar dochter. ,,We kampen hier al jaren mee'', vertelt haar zus, Michelle Truszkowski, tegen WJBK News. ,,Het is al jarenlang aan de gang, ze hebben nu zelfs een zoontje samen.'' Volgens de vrouw richt de hele situatie de familie langzaam ten gronde.

Eerdere pogingen van St. Andre’s eega om de zaak aan te kaarten mislukten. Volgens de vrouw, die inmiddels de scheiding heeft aangevraagd, zou de incest al zeker vijf jaar duren. Na haar aangifte werd een onderzoek ingesteld en werd de vader opgepakt. St. Andre werd eerder deze maand op borgtocht vrijgelaten, maar toen een dna-test uitwees dat hij de vader van zijn dochters zoontje is, verhoogde de rechter die van 5.000 dollar naar 60.000 dollar.

'Nooit seks gehad'

Volgens St. Andre heeft hij echter nooit seks met zijn dochter gehad. Wat ze deed met zijn zaad, dat hij haar in een koffiekopje gaf, is hem een raadsel. ,,Ik heb geen idee wat ze ermee deed'', verklaarde hij tegen de politie. Uit berichtjes op de telefoon van de verdachte blijkt echter heel iets anders, zo meldt de politie. De rechter heeft het St. Andre, die de jonge vrouw en haar vriend na zijn voorlopige vrijlating lastig viel, nu verboden nog langer contact op te nemen.

,,Hij heeft de boodschap begrepen'', zegt de openbaar aanklager in de misbruikzaak, die eigenlijk wilde dat de borg werd ingetrokken. Als het aan de familie ligt, zou St. Andre ook niet vrij rondlopen. ,,Dit is een walgelijke incestzaak en hij zou niet op vrije voeten moeten zijn'', zegt Truszkowski. De zaak tegen de man, die wordt aangeklaagd voor twee gevallen van incest en crimineel seksueel contact, begint 26 juni.