De Indiase ministers Ravi Shankar Prasad (links) en Prakash Javadekar vertellen tijdens een persconferentie eind mei over de nieuwe regels voor sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
De Indiase ministers Ravi Shankar Prasad (links) en Prakash Javadekar vertellen tijdens een persconferentie eind mei over de nieuwe regels voor sociale media. © AP

India op ramkoers met sociale media: ‘Land probeert tegenstemmen monddood te maken’

In India moeten socialemediabedrijven zoals Twitter, Facebook en WhatsApp zich sinds 26 mei houden aan nieuwe regels die de regering directe controle en toegang tot de gebruikers geeft. En dat geeft spanningen. Tot woede van de Indiase overheid werkt vooral Twitter nog niet mee. Volgt India het voorbeeld van Nigeria en wordt Twitter verbannen?

  1. ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’
    Hechtenis verlengd

    ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’

    De oudste van de twee Nederlandse verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van Hakim Mutyaba (53) in Gent, heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd op vrije voeten te komen. Op camerabeelden zou duidelijk te zien zijn dat niet hij, maar de andere verdachte Hakim beetpakt en van de brug in het water gooit. Ook is te zien dat Hakim nog tientallen seconden wanhopig probeert zichzelf te redden.