Indiase dorpelingen vinden dode kudde olifanten, dieren mogelijk geraakt door bliksem

VIDEOBewoners van een dorpje in de noordoostelijke Indiase deelstaat Assam troffen gisteren aan de rand van het Kundoli-reservaat een kudde dode olifanten aan. Onderzoek moet uitwijzen wat de reden voor de massale sterfte onder de dikhuiden is. Een eerste inspectie wijst in de richting van een blikseminslag, maar niet iedereen is daarvan overtuigd.

2 reacties

 • Marjolein Dorp

  1 jaar geleden
  Alles draait om communicatie en respect. Leven en laten leven. Samenwerken. De mishandelaars zeker berechten, het is misdadig dat de dieren pijnlijk dood gingen. De mens is toch slim, handel daar dan naar, en werk samen met het dier naar de oplossing toe. Bijvoorbeeld de te maken olifanten doorgang markeren zodat de olifanten begrijpen waar deze voor is. Als de leefruimte van olifanten wordt verkleind doordat de mensen hun leeftgebied inpikken, is dat oplossen fair.
 • Wiebols

  1 jaar geleden
  Ik vind het afschuwelijk van die olifanten laat ze een goede doorgang krijgen van bos naar bos en de dorpelingen moeten de olifanten beschermen i.p.v. doden marjan wiebols
 1. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.