Volledig scherm
Foto ter illustratie © AFP

Indiase dorpsbewoners lynchen kinderlokkers die geen kinderlokkers blijken

Groepen ongeruste dorpsbewoners hebben in het zuiden van India drie mensen vermoord en meerdere anderen aangevallen. Ze dachten dat het om kinderlokkers ging, nadat op sociale media berichten rondgingen dat die actief waren in de regio. De politie in India zegt dat daar geen enkel bewijs voor is. 

De drie moordpartijen vonden los van elkaar plaats, in verschillende dorpen. Op sociale media werden video's verspreid, met daarin de mededeling dat er een bende kinderlokkers actief was in de regio. Bezorgde ouders gingen daarna zelf op zoek naar mogelijke daders. 

In het dorp Jiyapalli werd een 33-jarige riksja-chauffeur vermoord. Daarvoor zijn zes mensen aangehouden. Dinsdag werden in vergelijkbare gevallen in andere dorpen twee anderen vermoord. Volgens de politie is er geen enkele aanwijzing dat er ook echt bendes actief zijn, en zijn er geen bewezen gevallen bekend. 

Eigenrichting

Eigenrichting is een gekend probleem in het Zuid-Aziatische land. Vorige week werd in het noorden van India een man vermoord die er van verdacht werd een koe te hebben geslacht. Dat soort lynchpartijen komt vaker voor. De overheid benadrukt dat burgers die vermoeden dat er iets aan de hand is, naar de politie moeten stappen.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.