Indiase politieagent rent weg met gevonden bom en redt 400 kinderen

Een heldhaftige daad in India. In een dorpje in de staat Madhya Pradesh heeft een agent 400 kinderen gered door weg te rennen met een bom die gevonden was bij een school. De man sprintte een kilometer met het 10 kilo wegende explosief en gooide het in een goot.

Het leger heeft de bom inmiddels onschadelijk gemaakt, melden lokale media. Onderzocht wordt hoe het explosief bij de school heeft kunnen belanden.

De minister van de staat Madhya Pradesh heeft een beloning uitgereikt aan Patel van 50.000 Indiase roepies, omgerekend ongeveer 650 euro. Op sociale media wordt de agent geprezen om zijn moed en plichtsgevoel, onder meer door een Indiaas congreslid.

'Mogelijk grote schade'

De politie van het dorp kreeg afgelopen vrijdag een melding over een explosief bij de school. Het gebouw werd meteen gesloten en alle leerlingen werden naar huis gestuurd. Agent Patel besloot niet af te wachten tot iedereen op veilige afstand was. Hij pakte de bom op en begon ermee te rennen. ,,Mijn enige doel was om de bom zo ver weg mogelijk van de kinderen te brengen", vertelt hij aan lokale media.

Patel had een paar maanden geleden tijdens een politie-operatie te maken met eenzelfde soort explosief, zegt hij. ,,Ons werd toen verteld dat de bom grote schade aan had kunnen richten in een omtrek van 500 meter."

Volledig scherm
Politieagent Abishek Patel rent weg met de bom in zijn armen. © Twitter/@itisprashanth
  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.