Volledig scherm
De aarde trilde opnieuw in Indonesië. Deze keer ten noorden van Oost-Java. Foto ter illustratie. © REUTERS

Indonesië opnieuw getroffen door aardbeving, drie doden op Java

Op Java zijn drie mensen omgekomen na een aardbeving in Indonesië. Ze kwamen om doordat het gebouw waarin ze lagen te slapen instortte. De beving had een kracht van 6.0. Meerdere gebouwen zijn flink beschadigd op Java. De aardbeving zorgde ook voor veel paniek onder bewoners van het Indonesische eiland.

De schok werd ook gevoeld op het nabijgelegen eiland Bali. In de Balinese hoofdstad Denpasar vluchtten mensen de straat op. De beving veroorzaakte geen tsunami.

Het epicentrum van de beving was op 40 kilometer te noordoosten van Sumberanyar, op Java. Eind augustus was er op Lombok  sprake van een zware aardbeving die aan 555 mensen het leven kostte. Daarnaast liepen meer dan 77.000 huizen schade op. 

Ruim een maand later werd het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami.  Hierdoor zijn er al meer dan tweeduizend mensen omgekomen, de schade is enorm. In Nederland werd woensdag een actie gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers. 

Volledig scherm
Plattegrond van onder meer Java en Bali. De ster geeft aan waar het epicentrum van de aardbeving lag; op tien kilometer diepte in de Bali-zee. © EPA