Volledig scherm
© EPA

Is deze Colombiaan de slechtste cocaïnesmokkelaar ooit?

De politie heeft op het vliegveld van de Spaanse stad Barcelona een Colombiaanse man aangehouden die onder een toupetje een pakket cocaïne had geplakt met een marktwaarde van circa 30.000 euro. De smokkelaar trok de aandacht van de autoriteiten omdat hij zich opvallend nerveus gedroeg terwijl het warrige haarstuk dat hij onder zijn hoed droeg onevenredig groot was. 

De man, die door internationale media wordt getypeerd als ‘allerslechtste en domste drugssmokkelaar ooit’, had net een vlucht uit Bogota (Colombia) achter de rug. Daar was hij kennelijk op de een of andere manier ontsnapt aan de aandacht van grenscontroleurs.  ,,De inventiviteit van drugssmokkelaars kent geen grenzen”, aldus de Spaanse politie bij foto’s van de man die werd gearresteerd. ,,Ze spotten met ons.” Meer details over de Colombiaan zijn niet bekendgemaakt. Zijn identiteit is onbekend omdat hij op de kiekjes onherkenbaar is gemaakt.

Spanje is al jaren een belangrijk doorvoerland voor drugs uit Colombia die voor de Europese handel bestemd zijn. Vorig jaar werd alleen al op de luchthaven van Barcelona meer dan 100 kilo cocaïne in beslag genomen die passagiers bij zich hadden. Volgens de Spaanse politie worden smokkelaars steeds inventiever en creatiever om het spul de grens over te krijgen. De afgelopen jaren is het aangetroffen in uitgeholde vruchten, borstimplantaten, gips om ledematen, schoenzolen, rollators, rolstoelen maar ook in pruiken en haarstukjes.