Is het coronavirus de nagel aan de doodskist van populisten?

VideoDe coronacrisis maakt het populisten niet makkelijk. Het virus is niet de wereld in geholpen door vluchtelingen of de falende politieke elite, hoewel sommigen dat willen doen geloven. Het vertrouwen in de aanpak van gevestigde leiders is groot. Maar voor hoe lang?

Er zijn ongetwijfeld mensen die Jair Bolsonaro, president van Brazilië, het coronavirus toewensen. Zijn boude uitspraken over de angst (‘hysterie’) wekken in binnen- en buitenland wrevel. Zelf ligt hij daar niet wakker van. ,,Vanwege mijn atletische achtergrond hoef ik me geen zorgen te maken. Als ik besmet zou raken, zou ik hoogstens de symptomen van een griepje hebben.’’

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”