De gedragingen van supporters tijdens  wedstrijd tussen Montenegro en England worden nu door UEFA onderzocht op racisme vanaf de tribunes.
Volledig scherm
De gedragingen van supporters tijdens wedstrijd tussen Montenegro en England worden nu door UEFA onderzocht op racisme vanaf de tribunes. © EPA

Is het racisme in Oost-Europa erger dan hier?

Het bestaan van racisme wordt door de autoriteiten in Oost-Europa - net als antisemitisme - vaak geminimaliseerd. Dat wordt lastig met racistisch gebrul en apengebaren waarop het Engelse elftal in Montenegro werd getrakteerd. 

  1. Zeven doden na staatsgreep Soedan, regering ontbonden en noodtoestand uitgeroepen
    update

    Zeven doden na staats­greep Soedan, regering ontbonden en noodtoe­stand uitgeroe­pen

    Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, heeft met zijn strijdkrachten de macht gegrepen in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023. Volgens hem was de overgangsregering verstrikt geraakt in interne twisten en vormt hij nu “een capabele regering”. De militairen blijven volgens hem werken aan een overgang naar een democratie.