Volledig scherm
Amerikaanse soldaten in Kabul. © AP

IS-kopstukken gedood bij Amerikaans bombardement

Bij bombardementen van het Amerikaanse leger tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Afghanistan zijn volgens het leger van de Verenigde Staten zeker vier kopstukken van IS gedood. Dat melden Amerikaanse autoriteiten.

De aanval vond afgelopen donderdag plaats, maar werd vandaag pas bekendgemaakt. Belangrijkste slachtoffer van de aanval is volgens een zegsman van het leger Abdul Rahman, de emir van de provincie Kunar in het noordoosten van het land.

Naast hem werden nog drie IS-leiders uit het gebied gedood. Rahman is volgens de Amerikanen de derde emir van IS die binnen een jaar tijd in de regio door de Amerikanen is gedood.

Uitschakeling

,,De dood van Rahman is de zoveelste klap die we uitdelen aan de leiding van IS'', zei Generaal John Nicholson, de Amerikaanse militaire bevelhebber in Afghanistan. Nicholson zei verder dat het nog altijd het doel is om ,,IS voor het eind van dit jaar volledig te hebben uitgeschakeld.''

Volgens de Afghaanse autoriteiten kwamen bij de aanval ook 16 burgers om. De Amerikanen ontkennen dat en zeggen dat er alleen militanten zouden zijn gedood.

Quote

De dood van Rahman is de zoveelste klap die we uitdelen aan de leiding van IS