Volledig scherm
Twee IS-leden rennen snel weg voordat de explosieven onder de gevangenen tot ontploffing worden gebracht. © Kos

IS laat gevangenen knielen boven ingegraven bommen

VideoEen schokkende video onthult een nieuwe executiemethode van Islamitische Staat (IS). Op een geheime plek in Aghanistan worden tien geblinddoekte gevangenen, beschuldigd van medewerking met de taliban, gedwongen te knielen. In de grond onder hen zitten bommen ingegraven die tot ontploffing worden gebracht.

Op een onbekende locatie in Afghanistan begraven IS-militanten explosieven die ze vervolgens met aarde bedekken. Tien geblinddoekte gevangenen worden naar die plek geleid en gedwongen te knielen. De jihadi's brengen vervolgens de explosieven tot ontploffing.

In de video, die gisteravond op sociale media van IS verscheen, worden de slachtoffers als 'afvalligen' omschreven. Aangenomen wordt dat de slachtoffers leden waren van de Shinwari-stam en ervan beschuldigd werden samen te werken met de taliban in de provincie Nangarhar. 

Dramatisch effect
De video lijkt opnieuw zwaar geregisseerd. Zo zorgen de manier waarop de IS-strijders op hun paarden galopperen over de heuvels en de ochtendnevel voor een bijkomend dramatisch effect. Alle IS-leden dragen machinegeweren en slechts één van hen verbergt zijn gezicht onder een zwarte bivakmuts.

Volledig scherm
© Kos
Volledig scherm
© Kos
Volledig scherm
© Kos
Volledig scherm
© Kos
Volledig scherm
© Kos