EPA
Volledig scherm
© EPA

IS rechtvaardigt seksslavernij met islamitische wetgeving

Terreurbeweging Islamitische Staat verdient niet alleen grof geld met oliehandel op de zwarte markt. Ook de verkoop van seksslavinnen spekt de kas. Duizend dollar voor een tienermeisje, wie biedt meer?

 1. Brit in tijdschrift IS: 'Ik verwacht snel te sterven'
  Video

  Brit in tijd­schrift IS: 'Ik verwacht snel te sterven'

  Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft gisteren de vierde editie van haar online magazine Dabiq, dat in verschillende talen verschijnt, gepubliceerd. Daarin rechtvaardigen de jihadisten onder meer het houden van vrouwen als seksslaven, plaatsen ze naar eigen zeggen de laatste brief van de onthoofde journalist Sotloff aan zijn moeder en staat een artikel van de Britse journalist John Cantlie. Die laatste laat weten te verwachten 'dat hij binnenkort zal sterven'.
 2. Nederlandse voetbalfraudeur opgepakt in Colombia tijdens luxe vakantie: ‘Onbetaalde callgirls, jachten en suites’

  Nederland­se voetbal­frau­deur opgepakt in Colombia tijdens luxe vakantie: ‘Onbetaalde callgirls, jachten en suites’

  Nog geen jaar na zijn veroordeling wegens voetbalfraude in Denemarken wordt Bernio Verhagen uit Tilburg opnieuw beschuldigd van oplichting. Ditmaal niet in de voetballerij maar in het toerisme in Colombia. De 27-jarige Nederlander genoot er de afgelopen dagen van een luxe vakantie met hotelsuites, jachten en sekswerkers en betaalde met valse overschrijvingen, melden Colombiaanse media.