Volledig scherm
© AP

'IS richt bloedbad aan in Syrische stad Palmyra'

Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben een bloedbad aangericht onder burgers in de historische stad Palmyra. Volgens de Syrische staatstelevisie vermoordden zij zeker vierhonderd mensen, vooral vrouwen en kinderen.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© ap

De omroep beriep zich op verklaringen van inwoners van de ruïnestad die in het Arabisch Tadmur heet. Activisten verspreidden via internet berichten over honderden lijken die in de straten van Palmyra liggen. IS nam de stad woensdag in.

Persbureau Reuters meldde vannacht dat de terreurgroep zijn vlag bovenop het oude kasteel van de historische Syrische stad had geplant. De stad staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed en er wordt gevreesd voor vernielingen.

Grensovergang al-Walid
De extremisten van IS zouden ook een belangrijke grensovergang tussen Syrië en Irak stevig in handen hebben. Het gaat om de overgang al-Walid, aldus het Iraakse leger vandaag. Eerder veroverde zij de Syrische kant van de overgang.

De grensovergang is van strategisch groot belang. De overgang ligt op de route van Bagdad naar Damascus, respectievelijk de hoofdstad van Irak en Syrië.