Volledig scherm
Familie van Abbas Medlej © ap

'IS-strijders onthoofden Libanese militair'

Libanese media melden vandaag dat een Libanese militair door strijders van de Islamitische Staat (IS) is onthoofd. De man was in augustus door een IS-groep ontvoerd in het noordoosten van het land.

De militair werd geïdentificeerd als een soennitische moslim, Abbas Medlej. De Libanese omroep MTV zei dat IS-strijders de man hadden geëxecuteerd, nadat hij op de vlucht was geslagen. Foto's die op sociale media circuleren tonen een gemaskerde, gewapende man die het hoofd van Medlej afhakt. Er is ook een groep IS-jihadisten rond het onthoofde lichaam te zien.

Op 30 augustus had IS al in een videoboodschap ermee gedreigd om negen Libanese soldaten te doden, tenzij de regering islamisten zou vrijlaten die nu in Libanon opgesloten zitten.

De soldaten waren ontvoerd na gevechten in de noordelijke grensstad Arsal op 2 augustus. Arsal ligt vlakbij de Syrische grens en wordt bevolkt door soennieten die de Syrische rebellen steunen in hun strijd tegen president Bashar al-Assad.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.