Volledig scherm
© afp

ISIS maakt moskeeën Irak met grond gelijk

De terreurorganisatie Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS) heeft in Noord-Irak moskeeën en andere religieuze gebouwen van sjiitische moslims en andersgelovigen met de grond gelijk gemaakt. De soennitische ISIS tolereert geen andere religies en spreekt van 'heidense tempels', meldde het Iraakse persbureau al-Mada vandaag.

ISIS heeft in de stad Mosul zeker vijf gebedshuizen en graftombes vernietigd met springstof en bulldozers. Beelden daarvan zijn op internet gezet. Medio juni wist de terreurorganisatie de macht in de stad over te nemen. In de plaats Tal Afar zijn zeker vier moskeeën en een graftombe vernietigd.

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.