Verkozene Redouane Ahrouch.
Volledig scherm
Verkozene Redouane Ahrouch. © Galicia

Islam-partij wil islamitische staat in België

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in België is de zogeheten partij Islam verkiesbaar in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel. De ultieme doelstelling van de partij is een islamitische staat. Maar Islam heeft nog meer opvallende voorstellen.

Islam, dat momenteel één verkozene in zowel Anderlecht als Molenbeek heeft, mikt nadrukkelijk op conservatieve moslims. ,,Onze doelstelling is een honderd procent islamitische staat. Al bedoelen we daar niet mee dat we bijvoorbeeld de hoofddoek willen verplichten”, verklaart het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch en tevens penningmeester van de partij aan Belgische media. Die doelstelling moet verwezenlijkt worden 'zonder te raken aan de Belgische grondwet'. 

Daarnaast streven Ahrouch en zijn politieke medestanders naar een scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer. Het Anderlechtse gemeenteraadslid, zelf buschauffeur, krijgt naar eigen zeggen veel klachten van vrouwen over handtastelijkheden. Het voorstel zou niet ingegeven zijn door religieuze motieven. 

Shariawereld

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert zeer hard op de uitspraken. ,,In hun shariawereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij Islam", schrijft hij op Twitter. ,,Dit is spuwen op Europa."