Mensen zijn een minuut stil ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslag in Luik.
Volledig scherm
Mensen zijn een minuut stil ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslag in Luik. © Photo News

Islamitische Staat eist aanslag Luik op

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zit naar eigen zeggen achter de aanslag van gisteren in het Belgische Luik. Daarbij kwamen twee agentes en een automobilist om het leven.

 1. 15.000 slaapzakken voor vluchtelingen Moria, maar niet iedereen staat te springen
  PREMIUM

  15.000 slaapzak­ken voor vluchtelin­gen Moria, maar niet iedereen staat te springen

  De verwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria heeft Nederland niet onberoerd gelaten. Dat de wil om iets te betekenen voor de duizenden mensen die nu op straat bivakkeren groot is, blijkt wel uit een inzamelactie van de stichting Because We Carry. Binnen 24 uur gaven duizenden mensen gehoor aan de oproep slaapzakken te doneren. Toch staat in Griekenland niet iedereen te springen om de actie.
 2. Pillenboeren stappen over op ‘lucratieve’ crystal meth: ‘Hollandse koopmansgeest speelt op’
  PREMIUM
  Video

  Pillenboe­ren stappen over op ‘lucratieve’ crystal meth: ‘Hollandse koopmans­geest speelt op’

  De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een record aantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”