Volledig scherm
De Israëlische premier Bejamin Netanyahu spreekt tijdens de begrafenis van de drie ontvoerde en vermoorde Israëlische tieners. © REUTERS

Israël: topman Hamas zat achter ontvoering drie jongens

De man die in juli is opgepakt voor de ontvoering van drie Israëlische tieners, is een hoge functionaris van Hamas. Dat heeft de woordvoerder van premier Benjamin Netanyahu vandaag gezegd tegen CNN.

'Hij probeerde schijnbaar illegaal de grens met Jordanië over te steken, maar we konden hem op tijd arresteren,' aldus Mark Regev. 'Zijn aanhouding leidt hopelijk tot meer arrestaties.'

Regev wijdde niet uit over de precieze rol die de arrestant bij de ontvoering van en moord op de drie jongens zou hebben gespeeld.

Hamas heeft ontkend iets te maken te hebben met de ontvoering en dood van Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19). De lichamen van de drie jongens werden 30 juni gevonden onder een stapel stenen in een veld ten noordwesten van Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Zij waren bijna 3 weken daarvoor ontvoerd, nadat ze een religieuze school hadden bezocht.

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.