Volledig scherm
Premier Benjamin Netanyahu laat de verklaring van de Amerikaanse president Trump zien waarmee Trump de Golanhoogten als deel van Israël erkent. © REUTERS

Israël wil dorp op Golanhoogten vernoemen naar Donald Trump

Israël maakte vandaag bekend dat het een nog te bouwen dorp op de Golanhoogten wil vernoemen naar de Amerikaanse president Donald Trump. Dit als een bedankje voor zijn erkenning van de Golanhoogten als deel van Israël. 

De annexatie van de Golanhoogten in 1981 werd lange tijd niet internationaal erkend. ,,Alle inwoners van Israël waren zeer geëmotioneerd toen Trump zijn historische beslissing aankondigde”, zei de Israëlische president Benjamin Netanyahu in een video boodschap over Golan. 

Na het Joodse feest Pesach aan het einde van deze maand wil Netanyahu het voorstel, waarin hij oproept om een dorp op de Golanhoogten te vernoemen naar de Amerikaans president, indienen bij de regering. 

De erkenning van de Golanhoogten is niet de eerste keer dat Trump breekt met het verleden aangaande Israël. In december 2017 erkende hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Voor alles wat Trump voor Israël heeft gedaan wordt er ook een nog te bouwen treinstation vlakbij de Westmuur in Jeruzalem naar hem vernoemd. 

  1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den Broeck (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
  2. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.