Volledig scherm
© FOTO EPA

Israëlische kolonisten leren vakantiegangers terroristen neer te schieten

Toeristen die het strand of de bezoekjes aan archeologische sites beu zijn en die tijdens hun vakantie behoefte hebben aan een beetje meer spanning en avontuur, kunnen voortaan op de Westelijke Jordaanoever terecht. Israëlische kolonisten brengen daar de toeristen bij hoe ze het best 'terroristen' kunnen neerschieten.

Volledig scherm
© FOTO EPA
Volledig scherm

Gush Etzion, een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een ware attractie voor toeristen die op zoek zijn naar een 'unieke Israëlische ervaring'. Ze kunnen er immers doen alsof ze deelnemen aan een antiterreuroperatie.

Voor kinderen vanaf vijf jaar
De nieuwssite Ynet beschrijft onder meer hoe een gewezen militair uitlegt op welke manier een aanvaller het best kan worden overmeesterd. Daarna toont diezelfde instructeur ook hoe er geschoten moet worden naar de aan een wand opgehangen foto's van 'terroristen'. Vervolgens kunnen alle dagtoeristen zelf met een vuurwapen aan de slag. Ook vijf jaar oude kinderen krijgen de mogelijkheid om de trekker over te halen.

Het feit dat de attractie zich bevindt achter de 'Groene Lijn', die de Israëlische grens aangeeft, zorgt alleen maar voor bijkomende spanning bij de bezoekers. Die lijken dan ook vaak teleurgesteld wanneer de gidsen hen meedelen dat ze toch niet in gevaar zijn, schrijft Ynet.

Toerisme met 'toegevoegde waarde'
'Dit is toerisme met toegevoegde waarde', zegt Davidi Pearl, hoofd van de regionale raad van Gush Etzion. Volgens hem zorgen dergelijke attracties ervoor dat de nederzetting kan uitgroeien tot een wereldberoemde 'toeristische parel'.

Volledig scherm
© FOTO EPA
 1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
  PREMIUM

  David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

  De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”
 2. Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescholieren zwaargewond

  Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescho­lie­ren zwaarge­wond

  Bij een ernstig ongeluk met een schoolbus in de Duitse deelstaat Thüringen zijn een meisje en een jongen van acht jaar om het leven gekomen. Vijf kinderen raakten zwaargewond en vijftien anderen lichtgewond. Ook de buschauffeur is gewond, bevestigt Bodo Ramelow, minister-president van de deelstaat Thüringen, op Twitter. ,,Ik leef intens mee met de ouders en familieleden van de overleden schoolkinderen.’’