Volledig scherm
De klaagmuur in Jeruzalem. © ANP

Israëlische minister wil Trump-treinstation in Jeruzalem

Een Israëlische minister wil een nog te bouwen station in Jeruzalem vernoemen naar Donald Trump. Minister Yisrael Katz van transport wil de Amerikaanse president zo bedanken voor zijn ,,moedige en historische besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël".

Het Donald John Trump Station moet in de omgeving van de Klaagmuur worden gebouwd, zei Katz in een verklaring. Een woordvoerster van zijn ministerie benadrukte dat de plannen nog niet definitief zijn. Het is nog onduidelijk wanneer groen licht kan worden gegeven voor de beoogde ondergrondse verlenging van een hogesnelheidslijn en de komst van het Trump-station.

Omstreden

De Amerikaanse president kreeg internationaal een storm aan kritiek over zich heen vanwege de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, maar de Israëlische regering reageerde dankbaar. 

De locatie die Katz in gedachten heeft voor het station is daarbij  ook omstreden. Het ligt midden in het gebied dat de Palestijnen claimen als toekomstige hoofdstad. ,,De Israëlische overheid probeert een race tegen de klok te winnen door nu op de grond van Jeruzalem feiten op te dringen", zo zei Wasel Abu Youssef, van de PLO tegenover persbureau Reuters.

  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.