Doodskisten met overleden coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Doodskisten met overleden coronapatiënten. © EPA

Italiaans Bergamo verandert in spookstad: elk half uur een begrafenis

Het coronavirus verandert het zwaar getroffen Bergamo in een spookstad. In de straten klinken slechts de sirenes van ambulances en klokken van de kerk. De Noord-Italiaanse stad kan zelfs zijn eigen doden geen laatste rustplaats meer gunnen.

Josée van Wezel (56) werd gisterochtend thuis in Bergamo wakker met een ijzingwekkende foto die haar schoondochter maakte. Een colonne legertrucks rijdt door de donkere, uitgestorven straten van de Noord-Italiaanse stad. Ze vervoeren tientallen lijkkisten met overleden coronapatiënten naar andere provincies, omdat lokale uitvaartondernemers de stroom doden niet aankunnen. ,,Het is afschuwelijk en onwerkelijk’’, zegt Van Wezel. ,,Een nachtmerrie waar we niet uit komen.’’

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”