Volledig scherm
Dj Fabo spreekt zich uit over euthanasie. © Screenshot videoverklaring dj Fabo

Italiaanse dj pleegt na 'eindeloze lijdensweg' euthanasie in Zwitserland

Een bekende Italiaanse dj heeft vanochtend na lang strijden euthanasie kunnen plegen. Dj Fabo moest naar Zwitserland voor euthanasie, omdat daar in zijn eigen land geen toestemming voor werd gegeven.

De 39-jarige Fabiano Antoniani was drie jaar geleden na een ernstig auto-ongeluk blind geworden en bijna volledig verlamd geraakt. De populaire dj deed eerder dit jaar een beroep op de Italiaanse regering om de wet aan te passen zodat hij 'een einde kan maken aan deze marteling en kan kiezen voor een rustige dood'. 

Ondanks zijn verschillende verzoeken kreeg hij geen toestemming voor euthanasie. Daarom vertrok hij naar buurland Zwitserland om daar op een vreedzame manier een einde aan zijn leven te maken. 

Schande
,,Ik ben eindelijk aangekomen in Zwitserland. Helaas op eigen kracht en niet dankzij de hulp van mijn land'', liet Antoniani vandaag weten in een verklaring.

De Italiaanse dj noemde het in eerdere uitlatingen 'een schande dat de staat lijdende mensen dwingt om naar het buitenland te gaan om zich te kunnen ontdoen van een ondraaglijke, eindeloze marteling’.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.