Volledig scherm
De Nederlandse toerist die met een biertje betrapt werd in de Hampi tempel © Bangalore Mirror

Nederlandse toerist voelt zich 'onveilig' na drinken biertje in Indiase tempel

UpdateEen Nederlandse toerist heeft in India voor opschudding gezorgd door een biertje mee te nemen naar een tempelbezoek. Indiase media meldden dat het vermoedelijk om een Nederlander ging. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd contact te hebben gehad met een Nederlandse toerist die zich onveilig voelde na het drinken van alcohol in een tempel in India. 

Medewerkers van het hindoeheiligdom in Hampi zagen de man dinsdag bier drinken in de tempel en stuurden hem weg. De toerist liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, want later probeerde hij weer binnen te komen door het biertje onder zijn kleding te verstoppen. 

Bovenstaande foto dook vervolgens online op, waar veel Indiërs met boosheid op reageerden. Gisteren eisten lokale activisten dat de politie stappen zou ondernemen tegen de man. Die is een zoektocht gestart, maar de Nederlander is nog niet gevonden. Wel heeft hij dus contact gezocht met de Nederlandse ambassade en die heeft hem advies gegeven. Wat dat advies is, is onbekend.