Jacob Blake, die 7 keer beschoten werd, vanuit ziekenhuisbed: 'Je wilt dit niet meemaken’

videoJacob Blake, de zwarte man die voor de ogen van zijn zoons door een witte agent meerdere keren in zijn rug werd geschoten in Wisconsin, heeft vanuit zijn ziekenhuisbed een boodschap opgenomen waarin hij aangeeft dat hij gruwelijk veel pijn heeft. ,,Alsjeblieft, ik zeg het je. We moeten onze levens veranderen”, klinkt het geëmotioneerd.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Onrust VS na neerschieten zwarte man ‘voor ogen van zoons’, politie zet traangas in
  Play
  video/update

  Onrust VS na neerschie­ten zwarte man ‘voor ogen van zoons’, politie zet traangas in

  De politie in het Amerikaanse Kenosha heeft traangasgranaten afgeschoten op demonstranten die weigerden te vertrekken. De politie heeft uiteindelijk zeker vijf mensen gearresteerd, drie gebouwen in het centrum van de stad zijn in brand gezet. In de stad in de staat Wisconsin werd gedemonstreerd tegen racisme en buitensporig politiegeweld nadat de politie een ongewapende zwarte man had neergeschoten.